A felkészülés menete

Konkrét lépéseket tennék a vágyott pozíció megszerzéséért? Akkor itt az alkalom, hogy kezedbe vedd az irányítást. Regisztrálj, és érkezz felkészülten a rendezvényre! A következő tippek segíthetnek neked abban, hogy igazán hatékony lehessen számodra az állásbörze!

1. Gondold végig, milyen jellegű állást szeretnél!

Ha bizonytalan vagy, hogyan is fogj hozzá, akkor érdemes elolvasnod blogcikkeinket önismeret témában!

2. Térképezd fel, hogy a rendezvény mely kiállítói kínálnak terveidbe illeszkedő lehetőségeket!

Érdemes alaposabban megismerkedned a rendezvényen megjelenő vállalatokkal. Olvasd el bemutatkozójukat, és nézd meg nyitott pozícióikat online felületükön! >> ITT MEGTALÁLOD ŐKET!

3. Állíts össze egy listát azokból a cégekből, amelyeknél el tudnád képzelni a jövőd!

4. CV - Vigyél magaddal aktuális magyar, illetve idegen nyelvű önéletrajzot is!

Milyen egy jó CV? Itt hasznos tippeket olvashatsz ennek elkészítéséhez! >> ELOLVASOM

5. Öltözz az alkalomhoz illően, és légy ápolt, hiszen az első benyomás nagyon fontos!

A megnyerő benyomás fontos része a megfelelő öltözet kiválasztása. Fogalmad sincs, mit vegyél fel egy állásbörzére vagy egy állásinterjúra? Itt hasznos tippeket találsz ehhez! >>

6. Szedd össze magadban, hogyan mutatkoznál be 1 percben!

Nem tudod, mit is mondj magadról az első találkozáskor? Mit érdemes már akkor elárulni, és mi az, amit később részletezz? Itt olvashatsz praktikus tippeket a hatásos első találkozásról!>>

7. Vezesd magadnak, hogy hova jelentkeztél, honnan várhatsz választ!

Az aktív időszakban előfordulhat, hogy párhuzamosan több állásra is beadtad a jelentkezésed. Hogy követni tudd, melyik cégnél,hogy áll a kiválasztási folyamat, érdemes feljegyezned, pontosan hova és mikor jelentkeztél. Ha pedig megcsörren a telefon, jó, ha vissza tudod olvasni, keresni, hogy az adott pozícióban pontosan mi is fogott meg.